top of page

De Geschiedenis van ons bedrijf.

L.A. van Brussel ( de vader van J.M. van Brussel) is geboren in 1910 in Middelharnis waar zijn vader en moeder een groentezaak hadden. Hij moest van zijn vader naar het land om als landarbeider te gaan werken , maar hij zei : Dan sla je me maar dood , maar ik ga niet naar het land.

Toen is hij als 12 jarige jongen als schildersknecht begonnen bij een schilder waarvoor zijn moeder 8 dubbeltjes moest betalen als leergeld. Na een jaar verdiende hij 10 dubbeltjes.
 ’s Avonds ging hij naar de ambachtsschool om diplomas’s te halen .Na bij verschillende werkgevers te hebben gewerkt onder meer op Stad a/h Haringvliet  bij van Asperen , bij Knape in Sommelsdijk en in Dirksland bij Diepenhorst heeft hij in Nieuwe Tonge de zaak van Everaers over genomen en was hij eigen baas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


J.M. van Brussel was 12 jaar oud toen hij naar de ambachtschool in Middelharnis ging en 14 jaar toen hij bij zijn vader ging werken.
’s Avonds haalde hij zijn Middenstandsdiploma,gezel en leerlingstelsel ,daarna heeft hij te  Utrecht  in twee jaar zijn Meesterdiploma gehaald wat normaal een opleiding was van drie jaar.

In 1963 verhuizden ze en hebben ze de winkel van L. Brooshoofd in Dirksland overgenomen en begon  men daar ook klanten te krijgen voor schilderwerk. Op een gegeven moment stopte de heer Grevenstuk met zijn schildersbedrijf en hebben ze dat overgenomen met het merk Histor voor de verkoop en een klanten bestand.  In die tijd had Dirksland nog een bloeiende middenstand.

De tijden waren toen ook heel anders. Alles moest nog met de ladder gebeuren , tegenwoordig wordt er veel met de steiger of hoogwerker gedaan. Ook offereren en facturen schrijven moest allemaal op het schrijfblok gedaan worden , computers waren er lang nog niet.

Eén ding is wel het zelfde gebleven en dat is de liefde voor het vak wat J.M. Van Brussel heeft geleerd van zijn  vader. In 2009 hebben zijn 5 zoons de zaak overgenomen en J.M van Brussel geniet nu samen met zijn vrouw van de  welverdiende rust.

 

L.A. van Brussel in vroegere tijden
Zaak Brooshooft ging over naar J.M. van Brussel te Nieuwe - Tonge

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/44
bottom of page